Schutting met Flux schermen Excellent

18 Februari, 2017, in Hillhout schuttingen

Schutting met Flux schermen Excellent

Tips advies en uitleg over een Hillhout schutting die je kan maken met de Flux schermen Excellent.

Met de nieuwe Hillhout schutting delen Flux Excellent krijg je privacy maar behoud je toch ook een speels, en open effect.
De schutting schermen hebben een bijzondere uitstraling door de verschillende plank en lat hoogtes. De gebruikte plankjes zijn 4.2 en 8.7cm breed en gemonteerd op tussenlatten van 1,3 x8,7 cm.
De planken zijn met speciale Rvs spijkers zo gemonteerd dan deze in de plank niet zichtbaar zijn.

De 2 zijdes van het scherm verschillen iets van elkaar, omdat de planken niet recht achter elkaar zitten. Hierdoor kun je dan ook niet door de schutting heen kijken.
Omdat de Hillhout Flux Excellent schutting nagenoeg dicht is, vangt deze wel veel wind. Ons advies is dan ook om de schuttingdelen met 6 stuks Rvs L-beslag vast te zetten. 
Gebruik bij het maken van een schutting met de Hillhout FLux schermen ook wat zwaardere palen. Een schuttingpaal met de afmeting 88x88mm en een lengte van minimaal 270cm heeft de voorkeur.
Hillhout heeft geïmpregneerd vuren, grenen en douglaspalen in het assortiment die door hun kleur goed bij het Flux schuttingdeel passen. Vangt je schutting erg veel wind, dan zijn de hardhouten palen van 85x85mm wellicht een betere keuze. deze schuttingpalen zijn harder en steviger, en ze gaan langer mee. Een nadeel kan zijn dat als de palen nieuw zijn, ze een roodbruine kleur hebben. Als je niets aan je schutting wil doen, dan hoeft dat ook niet, en dan worden zowel het scherm als de paal vanzelf grijs.

Als je in de schutting ook een deur nodig hebt, dan heeft Hillhout de bijpassende Flux deur Excellent. De planken zijn hierbij gemonteerd op een verzinkt stalen frame met een verstelmogelijkheid in de scharnieren.
De deur is in tegenstelling tot wat in de Hillhout catalogus staat niet zowel rechts als links toepasbaar. Als je aan de zichtzijde ( de kant met de meeste planken ) van je schutting staat zitten de scharnieren van de deur rechts, en draait deze naar je toe open.

Bijpassend bij de Flux schermen heeft Hillhout ook Flux Excellent bloembakken in het assortiment. De Hillhout Flux bloembakken zijn er in verschillende afmetingen en hebben dan hetzelfde design als je Hillhout schutting met de Flux Excellent schermen.

Heb je nog vragen over een Hillhout schutting met Flux Excellent schermen? Wij horen het graag!

Vanwege extreme drukte en problemen met beschikbaarheid en aanvoer van tuinhoutmaterialen kunnen wij op dit moment helaas geen bestellingen meer aannemen. Mijn excuses voor dit ongemak. Paul van Nobelen, eigenaar Tuinhoutexpres