Het schutting zelfbouwsysteem grenen

19 Maart, 2017, in Hillhout schuttingen

Het schutting zelfbouwsysteem grenen

Hillhout heeft verschillende zelfbouwsystemen in het assortiment waarbij je met planken met mes en groef, en speciale palen met sleuf, een schutting kan maken.
Het systeem kennen we in verschillende uitvoeringen. In deze blog bespreken we het Hillhout grenenhouten schutting zelfbouw systeem.
De meest voordelige zelfbouwschutting maakt je met het systeem met de grenen planken en palen. In dit systeem zijn geïmpregneerd grenenhouten palen beschikbaar als eind/begin, tussen en hoekpaal. De invulling tussen de palen kan met planken van 26mm dikte, in lengtes van 180, 200, 300 en 400cm. Wij adviseren in een schutting de lengte 180 of 200cm te gebruiken. De lengtes 300cm en zeker 400cm kunt u beter niet in zijn geheel tussen 2 palen monteren, als het hout gaat werken, kunnen de planken kromtrekken en uit de schutting komen. Omdat een schutting van dit systeem helemaal dicht is, en daardoor veel wind vangt, is het verstandiger genoeg palen te gebruiken, in plaats van op een paal te bezuinigen. De grenen palen met sponning zijn 300cm lang, het is hiermee mogelijk een schutting te maken tot zo'n 200cm hoog.
Bij het gebruik van de 200cm lange profielplanken, is het ook mogelijk een decoratief element in je schutting toe te voegen. De Elementen zijn ook 200cm breed en passen in de sleuf van de palen. Je kan zelf bepalen op welke hoogte je de decoratieve elementen plaatst. Je hebt hierin keuze uit elementen met glas en met een houten of metalen trellis.
Om extra stevigheid aan je schutting toe te voegen, leg je een regel van 45x95mm over de palen heen, dit werkt de schutting ook mooi af.

Hieronder de directe link naar het zelfbouw systeem:
https://www.hillhouttuinhout.nl/tuinschermen-zelfbouw-schutting_86/

Met het Hillhout zelfbouwsysteem in grenenhout is het ook mogelijk om zelf je bloembakken, blokhut of berging te maken, maar hierover schrijven we een keer een aparte blog.