Een schutting met Hillhout Linia schermen.

9 Maart, 2017, in Hillhout schuttingen

Een schutting met Hillhout Linia schermen.

Je wil een schutting die je privacy geeft, je mag er niet doorheen kunnen kijken. De wind mag er wel een beetje door kunnen waaien, maar niet te veel. En de schutting mag er ook wel speels uitzien. Dan kies je voor een schutting met Hillhout Linia schemen (art. no. 08145).
De Hilhout Linia schermen zijn gemaakt van geïmpregneerd vurenhouten planken in 2 breedtes. Eigenlijk is het Linia scherm een Jumboscherm waarbij in de openingen tussen de planken nog een smalle plank gemonteerd is. Hierdoor heb je bij het Linia scherm helemaal geen doorkijk. De afwisseling van de brede en smalle planken geeft je schutting een speels effect. Dit effect is nog te accentueren door de planken verschillende kleuren te geven, net als op de foto hierboven. De Linia schermen zijn met Rvs schroeven gemonteerd, de plankjes zijn 15mm dik, de brede planken zijn 14cm breed, de smalle planken 6cm breed.
Doordat de schermen bijna "dicht" zijn, is montage aan stevige palen wel aan te raden. Maak je schutting met stevige geïmpregneerd vuren palen van 88x88mm en lengte 290cm (art. no 07118) of gebruik hardhouten palen van 65x65mm en een lengte van 300cm (art. no. 14206). Omdat de Linia schermen Rvs geschroefd zijn, is het wel zo logisch de schermen dan ook vast te zetten met Rvs L-beslag (art. no. 19019) en gebruik 6 beugels per scherm.
Als extra afwerking is het mogelijk om een geschaafde afdeklat (art. no. 06805) op de schermen te monteren. Zo maak je je schutting helemaal af!

In het Hillhout assortiment vindt je ook de Linia plankendeur op staalframe (art.no. 08150). De deur heeft de zelfde uitstraling als de Linia schermen, en is voorzien van een stevig verzinkt stalen frame, met een verstelmogelijkheid in de scharnieren. Het ophangen van de deur word hierdoor heel makkelijk, en de scharnieren zijn ook naderhand nog af te stellen. Bestel bij de Linia poortdeur een Rvs Klinkstel (art. no. 19041) en zo sluit je je tuin netjes af.
De Linia schermen kunnen ook tussen betonpalen geplaatst worden. Voor het monteren van de deur is dan het Universeel tuindeurkozijn (art. no. 07535) een praktische keuze.