Douglas constructiehout

Het douglas constructie hout van Hillhout heeft een lange levensduur, het valt onder duurzaamheidsklasse 3, en is daarmee één van de duurzaamste en hardste europese houtsoorten.
Het douglashout heeft een warme uitstraling door de gevlamde bruin roze kleuren.
Na het drogen word het douglashout steeds harder, het voordeel hierbij is, dat het in het begin makkelijk te verwerken is, en het hout later steeds sterker en harder zal worden.
Onbehandeld douglashout verkleurd met een blauwgrijze tint, om de vergrijzing te verkomen kunt u een beits of impregneermiddel gebruiken.
Het fijnbezaagde douglashout van Hillhout is vers gezaagd, en het geschaafde hout is teruggedroogd tot ongeveer 18% vochtgehalte. Bij het geschaafde hout zal er veel minder scheurvorming ontstaan.

Douglashout is één van de hardste europese houtsoorten, en douglashout is zeer duurzaam. Douglashout groeit dicht bij ons, dus er zijn in vergelijking tot tropisch hardhout veel minder transportbewegingen nodig. Douglashout groeit ook relatief snel, dus bij goed bosbeheer blijft het douglasbos het bos, en kunnen er nog generaties lang mensen van genieten.
Bovengronds gaat douglashout van zichzelf heel lang mee, als het maar goed droogt, door bijvoorbeeld wind. Bij grondcontact adviseren wij voor het groen geïmpregneerde douglashout te kiezen, het impregneren zorg ervoor dat schimmels en ongedierte geen vat op het hout krijgen. Hillhout impregneerd het douglashout in eigen beheer, naar de eisen van de KOMO. Zo ben je er zeker van dat dit goed en milieu-verantwoord gebeurt.