Tuinhuizen

Hillhout Exclusieve Tuinhuizen

De Hillhout Douglas Excellent Tuinhuizen zijn verkrijgbaar in twee varianten, het Hillhout Douglas tuinhuis Melbourne met enkele deur en het Hillhout Douglas tuinhuis Adelaide met dubbele deur. Beide Hillhout Douglas tuinhuizen zijn verkrijgbaar met en luifel van 2, 3, 4 of 5 meter breedte. De Hillhout Douglas tuinhuizen zijn uitgevoerd met duplo verlijmde staanders 14x14cm, gordingen 4.5x12cm, boeiplanken 2.8x19.5cm en wanden van dubbel rhombus profielen 2.8x13.5cm, met een werkende hoogte van 12.5cm. Het dak van de Hillhout Douglas Tuinhuizen word afgewerkt met Epdm-rubberfolie als dakbedekking, en een aluminium daktrim. Het douglas tuinhuis is ook inclusief dakdoorvoer met uitloop.

De Hillhout tuinhuizen Melbourne en Adelaide zijn in onbehandeld verkrijgbaar en geïmpregneerd. Bij het impregneren kunt u kiezen uit groen impregneren en kleurloos impregneren. Meer informatie over kleurloos impregneren vind je onderaan deze pagina.

Douglashout kleurloos impregneren
Dankzij de toepassing van kleurloos impregneermiddel blijft de hout-eigen kleur als ook de structuur zichtbaar behouden en is uw tuinhout prima beschermd tegen rot en schimmel. Dit maakt Hillhout douglashout extra duurzaam, en het douglashout behoudt haar warme uitstraling.
Het kleurloos impregneermiddel wordt onder hoge druk en onder vacuüm in het hout geperst zodat het goed doordringt en dus uitstekende bescherming biedt tegen weersinvloeden.

Houtverduurzaming met vertrouwen.
Kleurloos impregneren gebeurt met Wolsit KD10, dit bevat geen (zware) metaalzouten, maar de werkzame stof Propiconazole en is bijzonder effectief tegen allerlei soorten oppervlakte- en houtrotverwekkende schimmels.
Wolsit KD10 is ontwikkeld en word geproduceerd door BASF Wolman Gmbh, en heeft meer dan 100 jaar ervaring in houtverduurzaming. Hillhout kan 10 jaar schrifelijke garantie verstrekken op haar kleurloos geïmpregneerd hout, zolang dit boven de grond gebruikt word. Bij grondcontact adviseren wij de groen geïmpregneerd tuinhout.